20 ترفندو نکات شیرینی پزی خانگی مخصوص عید:
بیشترین مصرف شیرینی در ایران در عید نوروز میباشد که ایرانیان از قدیم با شیرینیهای مختلفی مانند شیرینی نخودچی، شیرینی گردویی ، شیرینی کشمشی و از مهمانان پذیرایی میکردند.برای اینکه بتوانید این شیرینیهای خوشمزه را به خوبی در منزل به صورت سالم و بهداشتی تهیه کنید باید تمام نکات شیرینی پزی عید را به خوبی بدانید.
ترفندهای پخت شیرینی خانگی :
فر را قبل از استفاده حتما روشن کنید(معمولا 30دقیقه )
قالبی که برای پخت شیرینی استفاده میکنید باید قبل از استفاده چرب کنید.
اگر به دنبال پف زیاد برای شیرینی و کیک هستید سفیده و زرده تخم مرغ را جدا کنید و سفیده را به خوبی بزنید .
مواد اولیه را به مدت نیم ساعت در دمای محیط نگهداری کنید.
در اندازه گیری مقدار اولیه مواد سختگیری زیادی داشته باشید چون نباید اندازه مواد اولیه کم و زیاد شود.
شیرینیهایی که بافت نرمیدارد درون ظرفی که درب آن پوشیده است و هوا داخل آن نمیرود بگذارید تا خشک نشود.
شیرینیها خشک را درون ظرفی که هوا در آن نفوذ میکند قرار دهید برعکس شیرینیهای نرم.
وقتی شیرینیهای خشک را از فر خارج کردید اجازه دهید سرد شود و سپس آن را از قالب مخصوص خود خارج کنید.
از مواد اولیه سالم و تازه استفاده کنید(مخصوصا بکینگ پودر و جوش شیرین)
توجه داشته باشد که مواد را نباید زیاد مخلوط کنید چون باعث چسبندگی زیاد مواد اولیه میشود.
باید دمای فر خود را بدست بیاورید به این کار به اصطلاح کالیبره کردن فر میگویند چون ممکن است شما دمای فر را 180 درجه گذاشته باشید ولی دمای واقعی فر 170 یا 190 درجه باشد و این باعث میشود شیرینی شما خراب شود.
برای اینکه انتهای شیرینیها نسوزد از قالبهای رنگ روشن استفاده کنید چون قالبهای رنگ تیره حرارت بیشتری به نسبت بقیه قالبها جذب میکند.
به هیچ عنوان قبل از پف کردن شیرینی و کیک درب فر را باز نکنید این کار باعث خراب شدن شیرینی میشود.
اگر میزان شیرینی که میخواهید تهیه کنید زیاد است از فر با دمای متوسط استفاده کنید و مدت پخت را بالا ببرید ولی اگر میخواهید شیرینیهای ریزی مانند شیرینی نخودچی بپزید میتوانید دمای فر را زیاد کنید.
اگر قسمت رویه شیرینی بپزد و داخل آن خمیر بماند این به دلیل دمای زیاد فر است و شما میتوانید با فویل پیچ کردن شیرینیها آن را دوباره درون فر قرار دهید.
همچنین بخوانید:
زمانی که شیرینی خشک مخصوص عید را میپزید کره را جایگزین روغن قنادی نکنید چون تردی شیرینی را از بین میبرد.
برای تهیه شیرینی خشک وقتی در دستور تهیه دمای 180 درجه ذکر شده است شما وقتی از فر گازی استفاده میکنید نیازی به تغییر این دما ندارید ولی اگر از فر برقی استفاده میکنید باید دمای فر را روی 170 درجه تنظیم کنید و اگر از فر برقی دارای فن گردش هوا استفاده میکنید باید دمای فر را روی 160 درجه تنظیم کنید.
در تهیه شیرینی خشک وقتی مواد را آماده کردید قبل از پخت به آن استراحت دهید این کار باعث میشود مواد شیرینی به خوبی ترکیب شوند و در موقع پخت عملکرد بهتری داشته باشند.
وقتی شروع به پخت شیرینی و کیک با یک دستور تهیه خاص میکنید ابتدا از اول تا آخر دستور تهیه را بخوانید و نکات ذکر شده در آن را به خوبی در ذهن بسپارید یا یادداشت کنید.
بهتر است از پودر شکر استفاده کنید و اگر نبود میتوانید از شکر دانه ریز استفاده کنید.