مواد لازم کوکو سیب زمینی
سیب زمینی:یک کیلو
تخم مرغ : 4 تا 5 عدد
پکینگ پودر یا جوش شیرین : یک قاشق مرباخوری سرخالی
نمک و فلفل : به مقدار کافی
طرز تهیه کوکوی سیب زمینی
سیب زمینی را میپزیم و پوست میکنیم و از رنده یا ماشین رد میکنیم، بعد تخم مرغها را در ظرفی میشکنیم و خوب میزنیم تا کاملا کف کند.
کمینمک و فلفل و بیکینگ پودر را داخل تخم مرغ میریزیم و سیب زمینی را که کاملا سرد شده است داخل مایه تخم مرغ اضافه میکنیم و بهم میزنیم. در تابه یا ظرف نسوزی سه چهار قاشق سوپخوری روغن میریزیم میگذاریم داغ شود و مایه را در روغن میریزیم حرارت را ملایم مینمائیم با پشت قاشق روی آنرا صاف میکنیم تا سطح آن در همه جا به یک اندازه شود.
در تابه را میگذاریم حرارت را باز هم کمیملایمتر میکنیم تا مایه کاملا بسته شده قابل بریدن شود. کوکو را ابتدا به شکل بعلاوه میبریم با دو چنگال قطعات کوکو را برمیگردانیم و باز هر قطعه را دو نیم میکنیم در اینصورت هشت قطعه کوکو خواهیم داشت میگذاریم قسمت زیرین کوکو هم سرخ شود بعد در ظرف گرد مناسبی قطعات کوکو را میچینیم و اطراف آنرا با حلقههای گوجه فرنگی تزیین مینماییم.
کوکو سیب زمینی را چگونه درست کنیم؟
دو طعم شیرین و شور هم برای پخت این غذا انتخاب میشود به طوری که برخی به نوع تهیه شده با سیب زمینی پخته شهد و به نوع تهیه شده با سیب زمینی خام نمک میزنند. معمولا کوکویی که با سیب زمینی پخته تهیه میشود، با موادی مانند هل، دارچین و مغز گردو یا گوشت چرخ کرده یا حتی قارچ سرخ شده هم پر میکنند. در زیر نکات ریز تهیه کوکوها و رمز و راز و فوت و فن تهیه آن تعریف شده و همچنین طرز تهیه انواع کوکوی سیب زمینی لینک داده شده است.
اصفهانیها به این غذا کوکو قندی میگویند و روی آن شهد میریزند برای آماده سازی و پخت این غذا باید نکتههایی را در نظر گرفت که به ترتیب عبارتند از:
1. اگر کوکو را با سیب زمینی خام تهیه میکنید، میتوانید به آن مرغ پخته ریش ریش شده یا سبزیهای معطر اضافه کنید اما افزودن این مواد به مایه کوکو تهیه شده با سیب زمینی پخته توصیه نمیشود.
2. خیلی وقتها کوکو پس از پخت ترک برمیدارد و در هنگام جابجا کردن میشکند. علت این اتفاق مقدار کم تخم مرغ است اما باید مراقب باشید بیش از اندازه هم تخم مرغ استفاده نکنید زیرا در این صورت، بافت کوکو از میان میرود و شکل اسفنجی و کف آلود پیدا میکند.
3. خیلیها به کوکو سیب زمینی، پیاز خام میزنند. پیشنهاد میکنم در هنگام افزودن این سبزی، آب آن را بگیرید زیرا باعث شل شدن کوکو و از بین رفتن بافت منسجم آن میشود. به علاوه، در مصرف پیاز نیز زیاده روی نکنید زیرا باعث وارفتن کوکو میشود.
4. ضخامت مناسبی که برای این کوکو توصیه میشود، بین 5/0 تا 2 سانتی متر است که برحسب ذائقه میتوانید آن را تغییر دهید. فراموش نکنید ضخامت زیاد، باعث نپختن کوکو و نازک بودن بیش از حد، باعث خشکی و حتی سوختن آن میشود.
5. به غیر از نعناع یا گشنیزی که در دستور پخت این غذا وجود دارد، شما میتوانید از نعناع تازه به تنهایی یا ریحان تازه و حتی آویشن خشک استفاده کنید. به این ترتیب طعم کوکو منحصربه فرد خواهد شد.
6. اگر مایه کوکو بر اثر افزودن تخم مرغها یا پیاز شل شد، بهتر است به آن کمیآرد سیب زمینی اضافه کنید تا قوام لازم را پیدا کند.
7. ادویه مناسبی که برای پخت این غذا نباید فراموش کرد، در کوکوی شیرین فقط زعفران و در کوکو نمک دار زعفران و زردچوبه است.
آموزش طبخ کوکوی سیب زمینی
نکات تکمیلی در مورد کوکو سیب زمینی
کوکو سیب زمینی جزو غذاهای دانشجویی میباشد
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
کوکو سیب زمینی را میتوانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
منبع: zodpazz